Antioxidáns

A málna gyógyhatásai

A málna gyógyhatásai

A MÁLNA rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, kitűnő vértisztító. Kevesen tudják, hogy másnaposság ellen és antibiotikum kúra után is jó szolgálatot tesz, mert segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

A fekete áfonya jótékony hatásai

A fekete áfonya jótékony hatásai

FEKETE ÁFONYA: éleslátásra, éjszakai tájékozódó képesség javítására, az erős fényhez való alkalmazkodásra, számos szemrendellenességre, többek között a cukorbajjal járó ideghártya­bántalmakra, a szürkehályogra, sárgafolt-degenerációra, visszeres és aranyeres fájdalmak eny­hít&ea

Magas antioxidáns kapacitású zöldségek

Magas antioxidáns kapacitású zöldségek

Melyik gyakori zöldségféléknek a legmagasabb az antioxidáns kapacitása?
- kelkáposzta
- fokhagyma
- spenót
- kelbimbó
- brokkoli
- cékla

Zöld tea, az egyik legerősebb antioxidáns

Zöld tea, az egyik legerősebb antioxidáns

Egy kétdecis bögre frissen forrázott zöld tea antioxidáns kapacitása körülbelül négyszer-ötször akkora, mint egy adag kelkáposztáé, és a legtöbb fajta filteres fekete tea antioxidáns kapacitása majdnem ugyanilyen magas.

Karotinban gazdag ételek

Karotinban gazdag ételek

Bár gazdagabbak szénhidrátban, de szintén sok bennük az antioxidáns karotin és más tápanyag: répa, cékla, borsó, sütőtök.

A tea antioxidáns hatásai

A tea antioxidáns hatásai

A teában lévő antioxidáns bioflavonoidok nagyszerű eszközök a szív védelmére. A zöld tea némelyik bioflavonoidja akár huszonötször ütőképesebb a szabad gyökök ellen, mint az E-vitamin, és százszor erélyesebb, mint a C-vitamin. Ekkora antioxidáns védőerő mellett nem meglepő, hogy azok az emberek, akik naponta legalább egy csésze teát isznak, 46%-kal kevésbé hajlamosak a szívinfarktusra, mint a teaivástól tartózkodók.

Antioxidáns harcosok: hagyma és fokhagyma

Antioxidáns harcosok: hagyma és fokhagyma

A vöröshagyma meg a fokhagyma csípős, aromás ízét a bennük lévő rengeteg értékes bioflavonoid adja. A fokhagymában olyan tömegű bioflavonoid, vitamin és ásványi anyag (például szelén és cink) halmozódik fel, hogy nehéz konkrétan megmondani, melyik összetevő a legerősebb antioxidáns hatású. Az együttes hatás mindenesetre fantasztikus: a fokhagyma csökkenti a koleszterin-, triglicerid-szintet és a vérnyomást, természetes trombózisgátlóként működik a vérben, és kiváló eszköz a szívinfarktus veszélyének visszaszorítására.

Biobolt IV. kerület

Biobolt VI. kerület

Biobolt VII. kerület

Biobolt VIII. kerület

Biobolt IX. kerület

Biobolt XIX. kerület

Időjárás Budapesten

Böngésző optimalizált

Elérhetőségeink

Tóth Judit
Üzenetküldés

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136812/2018

Copyright © 2012 Bioboltbudapesten.hu * Minden jog fenntartva.
Biobolt, bio bolt, bioboltok, bio termék, biobolt Budapesten, biopiac, biobolt Budapest, bioboltok Budapest, bio webáruház, bioboltok Budapesten, bio bolt Budapest, biotermékek, bio webáruházak, bio élelmiszerek