Egészséges étrend

A magas vérnyomás első tünetei

A magas vérnyomás első tünetei

Az első tünetek egyike a reggel jelentkező fejfájás, a tompa tarkótáji, halántéktáji lüktetés, amely lehajlás esetén fokozódik.

Tüskésuborka előnyei és hatása

Tüskésuborka előnyei és hatása

A kiwano (tüskésuborka) a Kalahári sivatagból származik, és a legnagyobb vadon termő uborkafaj, ami a trópusokon megtalálható. Az uborkán kívül a Cucumis nemzetségből számos, Afrikában és Ázsiában honos uborka terméseit fogyasztják, de ezek csak helyi jelentőségűek.

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Egészen feltűnő jelenség a pitahaya (sárkánygyümölcs), nem lehet nem észrevenni. Állítólag a mitikus lény tojta, sárkányölő erőnk lesz tőle, de sokkal valószínűbb, hogy a hátát borító húsos pikkelyek miatt kapta a nevét. Egyébként meg kaktusztermés, és mindközül a legfinomabb. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy puha legyen, de ne nagyon, mert akkor meg túlértett. Ha a pitahaya héja még zöldes, hűvös helyen érleljük be, valami puhára fektetve. Egyébként két hétig is eláll szobahőmérsékleten.

Tamarillo előnyei és hatása

Tamarillo előnyei és hatása

A paradicsomfa gyümölcse a tamarillo, mely itthon kevéssé ismert. Savanykás, karakteres ízű gyümölcs. Mivel a vadon termő formája nem ismert, ezért nem is lehet pontosan tudni, hogy a tamarillo Dél- Amerika melyik részéről származik. Mivel fái leginkább a középmagas, illetve magasan fekvő területeket kedvelik, azt feltételezik, hogy az Andokból ered, valahonnan Észak- Venezuela és Argentína déli részéről.

Datolyaszilva előnyei és hatása

Datolyaszilva előnyei és hatása

A datolyaszilva (más néven litchiparadicson, sharonfruit) az ébenfafélék családjába tartozó ősi kultúrnövényfaj. A Himalájában és Burma, Thaiföld, Indokína, Kína, Korea és Japán hegységeiben honos; a szubtrópusokon és a trópusi hegyvidékeken 1000 m felett világszerte termesztik. Csüngő, széles-gömbölyded bogyó, kb. 8 cm nagyságú, mindkét végén bemélyedt és gyakran enyhén négyszögletű. A megnagyobbodott, széles, 4 cimpájú csészelevelei megmaradnak a termés alapi részén. A terméshéj vékony, sima, fényes, megérve sárga, narancsszínű vagy vörös.

Papaya előnyei és hatása

Papaya előnyei és hatása

A papaya a különféle enzimek, ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék gazdag forrása. Ez a növény tartalmazza mind-azokat az enzimeket, amelyek megkönnyítik a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, lebontja az elfogyasztott hús rostjait is, előkészítve azt az emésztéshez. Ez indokolja a papaya fogyasztásának fontosságát a húsevők széles tábora számára, ugyanakkor a vegetáriánusok emésztési folyamatára is kifejti jótékony hatását.

Maracuja előnyei és hatása

Maracuja előnyei és hatása

A maracuja azon trópusi gyümölcsök közé tartozik, melyek Magyarországon viszonylag kevéssé ismertek. A maracuja nyugtató hatása már évszázadok óta ismert. Ezt a tapasztalatot támasztják alá a modern kori kísérletek is. Kimutatták, hogy a gyümölcs és levele, különösen kombinálva más szerekkel, hatásosan kezeli az elalvási nehézségekben szenvedők panaszait. A maracujából készült kivonat tumorgátló hatással is rendelkezik.

Mangó előnyei és hatása

Mangó előnyei és hatása

A mangó méregtelenítő hatású, serkenti a vérkeringést és a nemi hormonokat, továbbá jót tesz a bőrnek, a szemnek és a fogínynek. A mangó tartalmaz A-provitamint (ez olyan úgynevezett előanyag, amelyből a szervezetben képződik vitamin), továbbá B1-, B2- és E-vitamint. Ásványi anyagokkal is megajándékozza a szervezetet: foszforral, káliummal, kalciummal, nátriummal, magnéziummal és vassal.

Ideális reggeli

Ideális reggeli

Az ideális reggeli legyen kis mennyiségű, könnyű, ne terhelje meg a gyomrot, ne emésszen fel sok energiát, ellenben hosszan segítse elő a jó teljesítményt és természetesen ízletes is legyen.

Anyagcsere gyorsítása

Anyagcsere gyorsítása

A pirospaprika sok egészséges kötött C-vitamint tartalmaz, a kurkuma (sárga gyömbér) színe curcumin-tartalmáról árulkodik, amely az indiai borssal és annak hatóanyagával, a piperinnel együtt egy egészségünk szempontjából döntő fontosságú mitokondriumjavító anyagot jelent. A mitokondriumok azok a sejterőművek, amelyek működését serkentenünk kell annak érdekében, hogy anyagcserénket magas, súlyunkat pedig alacsony szinten tartsuk.

Biobolt IV. kerület

Biobolt VI. kerület

Biobolt VII. kerület

Biobolt VIII. kerület

Biobolt IX. kerület

Biobolt XIX. kerület

Időjárás Budapesten

Böngésző optimalizált

Elérhetőségeink

Tóth Judit
Üzenetküldés

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136812/2018

Copyright © 2012 Bioboltbudapesten.hu * Minden jog fenntartva.
Biobolt, bio bolt, bioboltok, bio termék, biobolt Budapesten, biopiac, biobolt Budapest, bioboltok Budapest, bio webáruház, bioboltok Budapesten, bio bolt Budapest, biotermékek, bio webáruházak, bio élelmiszerek