Egészséges táplálkozás

A magas vérnyomás első tünetei

A magas vérnyomás első tünetei

Az első tünetek egyike a reggel jelentkező fejfájás, a tompa tarkótáji, halántéktáji lüktetés, amely lehajlás esetén fokozódik.

A homoktövis gyógyhatásai

A homoktövis gyógyhatásai

Potencianövelő, a véredények rugalmasságát jelentősen növeli, csökkenti az érelmeszesedést, erősíti a szívet, javítja a májműködést, csökkenti az elhízást. Antibakteriális hatással is bír, ezért eredményes torok- és mandulagyulladás, orrnyálkahártya-gyulladás esetén, ha beecseteljük homoktövis olajjal a gyulladt szakaszt.

 

A citromfű ereje

A citromfű ereje fejfájás, alvászavarok és idegesség esetén

Sokoldalúan alkalmazható számos panasz esetén. Éppen a frontérzékenység tüneteinek enyhítésében érhetünk el eredményeket, ha naponta három alkalommal fogyasztunk citromfűteát. Kiváló ellenszer fejfájás, alvászavarok és idegesség esetén.

 

Tüskésuborka előnyei és hatása

Tüskésuborka előnyei és hatása

A kiwano (tüskésuborka) a Kalahári sivatagból származik, és a legnagyobb vadon termő uborkafaj, ami a trópusokon megtalálható. Az uborkán kívül a Cucumis nemzetségből számos, Afrikában és Ázsiában honos uborka terméseit fogyasztják, de ezek csak helyi jelentőségűek.

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Egészen feltűnő jelenség a pitahaya (sárkánygyümölcs), nem lehet nem észrevenni. Állítólag a mitikus lény tojta, sárkányölő erőnk lesz tőle, de sokkal valószínűbb, hogy a hátát borító húsos pikkelyek miatt kapta a nevét. Egyébként meg kaktusztermés, és mindközül a legfinomabb. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy puha legyen, de ne nagyon, mert akkor meg túlértett. Ha a pitahaya héja még zöldes, hűvös helyen érleljük be, valami puhára fektetve. Egyébként két hétig is eláll szobahőmérsékleten.

Tamarillo előnyei és hatása

Tamarillo előnyei és hatása

A paradicsomfa gyümölcse a tamarillo, mely itthon kevéssé ismert. Savanykás, karakteres ízű gyümölcs. Mivel a vadon termő formája nem ismert, ezért nem is lehet pontosan tudni, hogy a tamarillo Dél- Amerika melyik részéről származik. Mivel fái leginkább a középmagas, illetve magasan fekvő területeket kedvelik, azt feltételezik, hogy az Andokból ered, valahonnan Észak- Venezuela és Argentína déli részéről.

Datolyaszilva előnyei és hatása

Datolyaszilva előnyei és hatása

A datolyaszilva (más néven litchiparadicson, sharonfruit) az ébenfafélék családjába tartozó ősi kultúrnövényfaj. A Himalájában és Burma, Thaiföld, Indokína, Kína, Korea és Japán hegységeiben honos; a szubtrópusokon és a trópusi hegyvidékeken 1000 m felett világszerte termesztik. Csüngő, széles-gömbölyded bogyó, kb. 8 cm nagyságú, mindkét végén bemélyedt és gyakran enyhén négyszögletű. A megnagyobbodott, széles, 4 cimpájú csészelevelei megmaradnak a termés alapi részén. A terméshéj vékony, sima, fényes, megérve sárga, narancsszínű vagy vörös.

Rambután előnyei és hatása

Rambután előnyei és hatása

A rambután termés alakja tojásdad vagy kerek, felszíne vörös és sárga szemölcsökkel borított, melyek puha tüskékben végződnek. A gyümölcshús fehér, átlátszó vagy áttetsző.Igazán édes és lédús, aromás ízű gyümölcs. Fogyasztható frissen, salátákban, szószokban, Ázsiában befőttet készítenek belőle.

Papaya előnyei és hatása

Papaya előnyei és hatása

A papaya a különféle enzimek, ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék gazdag forrása. Ez a növény tartalmazza mind-azokat az enzimeket, amelyek megkönnyítik a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, lebontja az elfogyasztott hús rostjait is, előkészítve azt az emésztéshez. Ez indokolja a papaya fogyasztásának fontosságát a húsevők széles tábora számára, ugyanakkor a vegetáriánusok emésztési folyamatára is kifejti jótékony hatását.

Maracuja előnyei és hatása

Maracuja előnyei és hatása

A maracuja azon trópusi gyümölcsök közé tartozik, melyek Magyarországon viszonylag kevéssé ismertek. A maracuja nyugtató hatása már évszázadok óta ismert. Ezt a tapasztalatot támasztják alá a modern kori kísérletek is. Kimutatták, hogy a gyümölcs és levele, különösen kombinálva más szerekkel, hatásosan kezeli az elalvási nehézségekben szenvedők panaszait. A maracujából készült kivonat tumorgátló hatással is rendelkezik.

Biobolt IV. kerület

Biobolt VI. kerület

Biobolt VII. kerület

Biobolt VIII. kerület

Biobolt IX. kerület

Biobolt XIX. kerület

Időjárás Budapesten

Böngésző optimalizált

Elérhetőségeink

Tóth Judit
Üzenetküldés

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136812/2018

Copyright © 2012 Bioboltbudapesten.hu * Minden jog fenntartva.
Biobolt, bio bolt, bioboltok, bio termék, biobolt Budapesten, biopiac, biobolt Budapest, bioboltok Budapest, bio webáruház, bioboltok Budapesten, bio bolt Budapest, biotermékek, bio webáruházak, bio élelmiszerek