Méregtelenítés

Tüskésuborka előnyei és hatása

Tüskésuborka előnyei és hatása

A kiwano (tüskésuborka) a Kalahári sivatagból származik, és a legnagyobb vadon termő uborkafaj, ami a trópusokon megtalálható. Az uborkán kívül a Cucumis nemzetségből számos, Afrikában és Ázsiában honos uborka terméseit fogyasztják, de ezek csak helyi jelentőségűek.

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Sárkánygyümölcs előnyei és hatása

Egészen feltűnő jelenség a pitahaya (sárkánygyümölcs), nem lehet nem észrevenni. Állítólag a mitikus lény tojta, sárkányölő erőnk lesz tőle, de sokkal valószínűbb, hogy a hátát borító húsos pikkelyek miatt kapta a nevét. Egyébként meg kaktusztermés, és mindközül a legfinomabb. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy puha legyen, de ne nagyon, mert akkor meg túlértett. Ha a pitahaya héja még zöldes, hűvös helyen érleljük be, valami puhára fektetve. Egyébként két hétig is eláll szobahőmérsékleten.

Datolyaszilva előnyei és hatása

Datolyaszilva előnyei és hatása

A datolyaszilva (más néven litchiparadicson, sharonfruit) az ébenfafélék családjába tartozó ősi kultúrnövényfaj. A Himalájában és Burma, Thaiföld, Indokína, Kína, Korea és Japán hegységeiben honos; a szubtrópusokon és a trópusi hegyvidékeken 1000 m felett világszerte termesztik. Csüngő, széles-gömbölyded bogyó, kb. 8 cm nagyságú, mindkét végén bemélyedt és gyakran enyhén négyszögletű. A megnagyobbodott, széles, 4 cimpájú csészelevelei megmaradnak a termés alapi részén. A terméshéj vékony, sima, fényes, megérve sárga, narancsszínű vagy vörös.

Rambután előnyei és hatása

Rambután előnyei és hatása

A rambután termés alakja tojásdad vagy kerek, felszíne vörös és sárga szemölcsökkel borított, melyek puha tüskékben végződnek. A gyümölcshús fehér, átlátszó vagy áttetsző.Igazán édes és lédús, aromás ízű gyümölcs. Fogyasztható frissen, salátákban, szószokban, Ázsiában befőttet készítenek belőle.

Papaya előnyei és hatása

Papaya előnyei és hatása

A papaya a különféle enzimek, ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék gazdag forrása. Ez a növény tartalmazza mind-azokat az enzimeket, amelyek megkönnyítik a fehérjék, a szénhidrátok és a lipidek emésztését. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, lebontja az elfogyasztott hús rostjait is, előkészítve azt az emésztéshez. Ez indokolja a papaya fogyasztásának fontosságát a húsevők széles tábora számára, ugyanakkor a vegetáriánusok emésztési folyamatára is kifejti jótékony hatását.

Maracuja előnyei és hatása

Maracuja előnyei és hatása

A maracuja azon trópusi gyümölcsök közé tartozik, melyek Magyarországon viszonylag kevéssé ismertek. A maracuja nyugtató hatása már évszázadok óta ismert. Ezt a tapasztalatot támasztják alá a modern kori kísérletek is. Kimutatták, hogy a gyümölcs és levele, különösen kombinálva más szerekkel, hatásosan kezeli az elalvási nehézségekben szenvedők panaszait. A maracujából készült kivonat tumorgátló hatással is rendelkezik.

Licsi előnyei és hatása

Licsi előnyei és hatása

A licsinek magas a C- vitamintartalma, de B1 vitamint is tartalmaz, csak csekélyebb mennyiségben. A termésben található még kalcium, foszfor és vas is. Ott, ahol a licsi honos, termését, levelét, kérgét, sőt még a gyökerét is használják gyógyászati célokra. A hámozott és kimagozott licsi jól illeszkedik salátákhoz, desszertekhez és süteményekhez. Kínában a gyümölcsöt gyógyítási célokra is hasznosítják, mivel állítólag jó hatással van a bélműködésre és húsa fájdalomcsillapító hatású.

Mangó előnyei és hatása

Mangó előnyei és hatása

A mangó méregtelenítő hatású, serkenti a vérkeringést és a nemi hormonokat, továbbá jót tesz a bőrnek, a szemnek és a fogínynek. A mangó tartalmaz A-provitamint (ez olyan úgynevezett előanyag, amelyből a szervezetben képződik vitamin), továbbá B1-, B2- és E-vitamint. Ásványi anyagokkal is megajándékozza a szervezetet: foszforral, káliummal, kalciummal, nátriummal, magnéziummal és vassal.

Méregtelenítés káposztafélékkel

Méregtelenítés káposztafélékkel

A káposztafélék családjának tagjai – köztük a brokkoli, a kelkáposzta és a kelbimbó – nagyon gazdagok szulforafánban, amely létfontosságú ahhoz, hogy a máj nem mérgező, a szervezetből eltávolítható salakanyagokká alakíthassa a toxinokat.

Méregtelenítés zöldségek fogyasztásával

Méregtelenítés zöldségek fogyasztásával

Friss zöldségek, amikből korlátlanul fogyaszthatunk, ha méregteleníteni szeretnénk:
- cékla
- brokkoli
- káposzta
- sárgarépa
- karfiol
- zeller
- uborkafélék
- padlizsán
- zöldbab
- paprika

Biobolt IV. kerület

Biobolt VI. kerület

Biobolt VII. kerület

Biobolt VIII. kerület

Biobolt IX. kerület

Biobolt XIX. kerület

Időjárás Budapesten

Böngésző optimalizált

Elérhetőségeink

Tóth Judit
Üzenetküldés

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-136812/2018

Copyright © 2012 Bioboltbudapesten.hu * Minden jog fenntartva.
Biobolt, bio bolt, bioboltok, bio termék, biobolt Budapesten, biopiac, biobolt Budapest, bioboltok Budapest, bio webáruház, bioboltok Budapesten, bio bolt Budapest, biotermékek, bio webáruházak, bio élelmiszerek